SOLAR

SOLAR

Slimme technologieën voor Solar energie

Een nieuwe generatie straatbankjes

Werelds slimste bankje

Een zonne-energiebank met slimme functionaliteiten: U kunt u mobiele telefoon of andere apparaat draadloos of via de laadpoort opladen en gebruik maken van WiFi. De bank is voorzien van nachtverlichting, een energiebesparende hoofdcontroller en als eigenaar heeft u een dashboard met gegevensverzameling en beheermogelijkheden.

Dankzij het eenvoudige ontwerp en het handige formaat kan de bank overal worden geïnstalleerd, zowel binnen als buiten.

Wij leveren het Hybride model, speciaal ontwikkeld voor landen met minder zonlicht tijdens de wintermaanden.

 


Feiten en cijfers (Model Hybrid)

Photovoltaic modules
Monocrystalline / Total power: 110W

Battery pack
Type: AGM / Capacity: 72Ah

USB charging
Number of ports: 2
Power (per port) 5W (1A)
Other: short circuit protection, LED light

Wireless charging
Power: 10W / Efficiency: up to 70%

Internet technology
4G LTE / Speed: up to 150Mbps / Range: 4 – 20 meters
Other: custom SSID, user and web page restriction, custom homepage

Ambient light
Range: 2 meters
Color: White

Sensors
Temperature (-45°, + 60°)
Humidity (0% – 100%)
Device charging counters (cable and wireless)
Energy production & consumption
Internet connections counter & data traffic usage
Battery status
Rain sensor – shuts down bench if heavy rain
System sensor – analyses every device inside the bench

AC grid connector
Supply voltage: 230V AC
Power: 150W

Smartflower POP

Slim en efficiënt
Voor een dubbel zo hoog eigen rendement

Smartflower POP – All-in-One zonne-energiesysteem

Zo eenvoudig gaat de zon op

Wanneer ’s morgens de zon opkomt, ontplooit smartflower POP zich volledig automatisch. Hij richt zijn 18 m² grote zonne-energiemodulewaaier naar de zon en begint voor u stroom op te wekken. Doordat hij over 2 assen beschikt, draait de waaier in de loop van een dag met de zon mee. Het resultaat: de installatie begint er in vergelijking met statische dakinstallaties vroeger mee om precies de door u benodigde hoeveelheid stroom op te wekken. Ze handhaaft de stroomvoorziening gelijkmatiger en maakt ook nog efficiënt genoeg gebruik van de energie van de laatste zonnestralen. Pas dan wordt ze – opnieuw volledig automatisch – in haar veiligheidspositie opgevouwen.


Feiten en Cijfers

Opbrengst

Een Smartflower POP produceert in Nederland ca. 4.000 kWh. Dit is het gemiddelde complete jaarverbruik van een Midden-Europees huishouden. Doordat de Smartflower POP met twee assen met de zon meedraait, kan het maar liefst 40% meer rendement leveren dan traditionele dakinstallaties. Bovendien kan de installatie zichzelf schoonmaken en ventileren, resultaat: schone en koele panelen en 5% meer rendement.

Smart tracking

De Smartflower POP beweegt horizontaal en verticaal met de zonnestand mee dankzij een astronomische sturing. Hierdoor staan de zonnepanelen de hele dag in de optimale oriëntatie naar de zon, ook bij bewolking en een lage zonnestand in de winter. Resultaat: 40% meer rendement dan bij traditionele dakinstallaties.

Plug and play

De Smartflower POP wordt als compleet All-in-one systeem geleverd en functioneert geheel zelfstandig. De installatie werkt astronomisch en is voorzien van sensoren die de windsnelheid observeren, zodat ze in een veiligheidspositie kan gaan staan bij harde wind. Dankzij borstels naast de panelen ontdoet de Smartflower POP zich gemakkelijk van stofneerslag of sneeuw tijdens het in- en uitvouwen.

Essentiele details

De Smartflower POP heeft een bewegingsomtrek van 5 meter breed, lang en hoog. De installatie kan worden geplaatst op de grond of op een verhoging, een fundering is in beide gevallen van toepassing. De Smartflower POP kan worden aangesloten op een 220V 16 Ampère vrije aansluiting met randaarde en is standaard voorzien van een omvormer.

Een nieuwe generatie straatbankjes

Share This