Schaatsteam CENNED

De damesmarathonploeg CENNED komt uit in de Topdivisie marathonschaatsen. De dames vallen onder de Topsportstatus van de KNSB. CENNED Telecom en ICT is voor de het vijfde achtereenvolgende jaar hoofdsponsor van de schaatsploeg. Van Braak Accountants is al vele jaren de subsponsor van de ploeg. Ook de naam van Groothandel Jaap Breman op de wedstrijdpakken prijken. Naast deze sponsoren weet de ploeg zich gesteund door meerdere bedrijven.

De ploeg bestaat uit Aggie Walsma (Bolsward), Ankie Ytsma (Leeuwarden), Laura van Ramshorst (Nijkerk) en Nienke Smit (Zuidwolde). Maya de Jong uit Haulerwijk komt voor schaatsteam CENNED uit in de regio Noord-Oost competitie en zal als vijfde invalrijdster af en toe starten in de topdivisie. Meer over de samenstelling van de ploeg voor 2016 – 2017 elders op deze site.

Ploegleider is Alida Pasveer uit Groningen. Zij heeft zelf aansprekende marathontitels op haar naam staan en kan haar kennis en ervaring uitstekend overbrengen op de rijdsters. Als ploegleider heeft zij erg veel ervaring. Verzorger Jurjen Rollingswier ondersteunt het team in het winterseizoen.

Naast de wekelijkse wedstrijden op kunstijs in bijna alle ijsstadions in Nederland staan jaarlijks de wedstrijden in Oostenrijk (Weissensee) en Zweden op het programma.